Ungdomssektionen

Lär Dig segla och tävla

På NYSS Jollebas på Brandholmen bedrivs det omfattande verksamhet för seglingsintresserade barn och ungdomar.

Segla jolle


Vi älskar segling och ordnar därför många former av kul segling för barn och ungdomar på alla olika kunskapsnivåer:

– På måndagar har vi seglingsträning för både nybörjare och de som seglat länge (se mer under ”Seglingsträning”)

– I slutet av sommarlovet varje år inträffar årets stora höjdpunkt Brokenlägret – seglarlägret på klubbholmen Broken, det som ingen Nyköpingsseglare vill missa! Läs mer under ”Brokenläger”

– Varje år bjuder vi in andra klubbar till kappsegling hos oss i Nyköping (se mer under ”Kappsegling”)

– Under sommarlovet arrangerar vi dagtids-seglarskola för de som vill prova på segling och för de som bara inte får nog och vill segla ännu mer! Läs mer under ”Seglarskola”


Rekommenderad ålder för dig som vill börja med segling är 8-13 år. Du ska kunna simma 200 meter och inte vara alltför rädd för vatten. Självklart är du välkommen att prova på ett par gånger innan du måste bestämma sig för om du vill bli medlem.


Våra båtar

Ungdomsverksamheten förfogar över ett femtontal Optimistjollar, tre Tvåkronor samt fem följebåtar. Vi erbjuder även våra medlemmar en möjlighet att låna optimistjollar för ”egen” träning, dock skall alltid klubbens jollar finnas tillgängliga för vår ungdomsverksamhet.


Bli medlem

För att bli medlem går Du till Bli medlem i NYSS / Sök medlemskap och fyller i uppgifterna i blanketten eller kontakta någon av NYSS ungdomsverksamhets kontaktpersoner som också gärna besvarar frågor kring vår ungdomsverksamhet. Årsavgiften för NYSS junior är 350 kronor/år.


Kontaktpersoner inom NYSS Ungdomsverksamhet

Moa Anderssonungdom2@nyss.nu 070–526 75 29
    

Välkommen och segla med oss!