Inbrott och stölder i Spelhagen

Natten mellan den 17:e och 18:e april var många av de då sjösatta båtarna i Spelhagen utsatta för inbrott och stölder. Mycket trist för alla involverade och en ledsam start på säsongen. Nyköpings Varv är informerade och vill samarbeta med sina kunder för att råda bot på problemet, men vad är bästa lösningen? Åsikterna går isär. Somliga vill absolut ha grindar till bryggorna, men andra ser det som trist och besvärligt.

Nu har Du en möjlighet att säga vad du tycker i en webb-undersökning. Tyck till, och sprid ryktet till dina båtgrannar. Ju fler som bidrar, desto större är chansen att vi kan förändra situationen. (Du kan vara anonym.)

Klicka här för att komma till enkäten

Tack för din medverkan.

3 svar till Inbrott och stölder i Spelhagen

  1. Vi vet att låsbara grindar på Brandholmens bryggor inte hindrade inbrott i båtarna. Därför är det bättre att samordna nattvakter på Spelhagens bryggor typ OMBK i Ox-sund. Dvs båtägarna vaktar brygorna enligt schema, en natt per år. Två personer per pass! Dessutom bättre, starkare belysning över bryggorna som vi hade en gång i
    tiden. Inte den ”fjuttbeslysning” som Nyköpings Varv satt upp i samband med byte till nya bryggor för några år sedan. Peter Blomqvist på Nyk Varv ansåg dom mer ”maritima”!?!

  2. Roland Sander, 2012-04-27 klockan 17:08
  3. Jag vet att grindar skulle hindra besök i våra båtar som inte är organiserad brottslighet.Dvs dom återkommande besöken o skadegörelsen som tyvärr verkar sammanfalla med sena nätter och trafik till o från hamnkrogar o dyl.
    Men nattpass är ju oxå en bra lösning! Och visar att vi båtägare har koll på våra båtar även på nätter.

  4. peter Larsson, 2012-05-15 klockan 16:10
  5. Det är ju självklart att grindar kommer att försvåra för ungdomar och andra ”impulsförbrytare”. Det förstår säkert Peter Blomqvist också. Vad får vi för våra ständigt stigande båtplatsavgifter? Vi betalar snart 5000 kr för vår plats. Det är verkligen minimum att bryggägaren ser till att få upp grindar omgående. Jag tycker också att det absolut skulle finnas minst 1 eluttag/brygga. För att kunna använda elverktyg vid behov.

  6. Göran Berglund, 2012-05-22 klockan 19:19