”Ny” sublift för upptagning och sjösättning

Bakgrunden till inköpet av ytterligare en sublift är att vi hamnade i ett läge då vi inte kunde säkra höstens upptagningar med enbart den befintliga slamkryparen, eftersom den inte alltid har varit helt driftsäker under längre arbetspass.  Valet stod mellan att lämna in den befintliga slamkryparen på en stor och kostsam översyn eller att se oss om efter en bättre begagnad sådan. Vid denna tidpunkt fanns en sublift till salu hos Sätra båtklubb (se bild).

Sublift

Maskinen är från 2002 och av en modernare modell än den vi har och antalet drifttimmar är knappt häften. Kapaciteten är densamma som vår gamla slamkrypare och den är regelbundet servad då Sätra båtklubb har en person som enbart sköter om klubbens maskiner.  Inköpspriset är 350 000 kr inkl. moms och efter provkörning och inspektion anser vi att det är en prisvärd maskin. Den gamla slamkryparen kommer att finnas kvar på varvet tills vidare.

Subliften kommer att levereras till klubben under augusti. I september kommer en städdag att anordnas på varvet och då kommer även maskinen att förevisas. Vid förevisningen tas två båtar upp och spolas av avgiftsfritt, anmäl intresse via mejl till varvet@nyss.nu (först till kvarn gäller). Datum kommer senare.

/Varvsförvaltaren