Vildmarkshav. Med Northern Light i Södra Oceanen

Föredrag och film av Deborah Shapiro och Rolf Bjelke

Hakremspingviner på Sydshetlandsöarna

Kl 19.00 till ca 21.00 den 15 november
Nyköpings Teater
Teatertorget
(invid Busstationen)

Northern Light vid Aucklandön i Södra oceanen

Northern Light vid Aucklandön

Efter ett inledande kåseri visar Deborah och Rolf sin film ”Vildmarkshav” – en ca 100 minuters självdokumentär i Havets och Vildmarkens tecken – filmad i HD.

Filmen handlar om Deborahs och Rolfs liv ombord på Northern Light, under deras senaste expedition jorden runt, i Södra Oceanen, som pågick i under drygt tre år.

Filmen beskriver på ett mycket realistiskt sätt vad de själva och båten utsätts för i de stormiga vattnen runt Antarktis. Ovädren blir en del av naturupplevelserna.

Filmen innehåller många dramatiska seglingsscener, de dagliga rutinerna ombord och på däck under svåra väderförhållanden. Filmen är också en naturfilm. På öar i Södra Oceanien får publiken uppleva ett fågel- och djurliv som det är få förunnat att få se i verkligheten.

Mycket av djurens beteenden har säkert inte många en aning om. Scenerierna i filmen är minst sagt spektakulära.

Alla som vill drömma sig bort från vardagen och se både hisnande och spännande seglingssekvenser och njuta av några av jordens mest avlägsna vildmarksområden, kommer att få en oförglömlig upplevelse.

Rolf justerar liklinan

Rolf justerar liklinan

Efter filmen kommer Deborah och Rolf att ha en frågestund och svara på allt som publiken kan komma på att ställa frågor om. Filmen har säkert väckt många tankar hos de som vill segla till mer udda platser på jorden, även bara med två ombord. Filmen beskriver också mycket väl vad som är bäst överlevnadstaktik i hårt väder.

Deborah och Rolf kommer sälja sin nya bok – ”Vildmarkshav” vid detta tillfälle och du kan få den signerad om du så vill.

Biljettpris 165 kr, varav 15 kr är bokningsavgift.

Biljetter köps i bibliotekets låneexpedition, öppettider mån-tor 10-19, fre 10-18, lör 10-14 samt sön 12-15 (okt-mars).
Biljettbokning mån-fre 13-15 tfn: 0155-24 89 88 samt köp via webben på www.culturum.com

Obokade biljetter säljs från 18.30 i Nyköpings Teaters biljettkassa.

Arrangör är Svenska Kryssarklubben – Sörmlandskrets och medarrangörer är Nyköpings Segelsällskap – NYSS, Oxelösunds Segelsällskap – OXSS och Trosa Båtklubb – TBK.

Frågor besvaras av Staffan Bergentoft
0768-50 11 76
Svenska Kryssarklubben Sörmlandskretsen.

sormlandskretsen@sxk.se