Tävlingar

Att tävla tillsammans är kul! Man lär känna sin båt bättre och får samtidigt uppleva en härlig gemenskap i den egna besättningen och tillsammans med de andra tävlande. I NYSS vill vi att så många som möjligt ska få uppleva detta och arrangerar därför flera tävlingar varje år.

SM 2013 Rivaler

Familjekapp och kräftskiva 2022 – 20 augusti på Broken

Missa inte den traditionsenliga familjekappseglingen och kräftskivan på Broken! Inbjudan hittar du här.

SM 2013 A22 255 326

SM A22 2022 – 26-28 augusti på Broken

NYSS har en lång och stark tradition av att arrangera SM för långsmala vackra båtar som Skärgårdskryssare, Mälarbåtar, Smaragd och Rival 22. Missa inte årets kappseglingshöjdpunkt – SM i A22!

Vill du vara med och tävla?

Ankomstregistrering sker torsdag 25 augusti och tävlingarna pågår fredag 26 till söndag 28 augusti. Mer information och anmälan hittar du här: SM A22 Broken 2022 (sailarena.com).

Vill du vara funktionär?

Kommer du inte att vara med och kappsegla men ändå vill uppleva denna härliga seglingsfest? Anmäl ditt intresse som funktionär och få chansen att uppleva den positiva stämningen och gemenskapen som ett Broken-SM alltid ger! Vi kommer att vara många funktionärer så att man som funktionär hinner med både att hjälpa till och att få egen tid till umgänge, avkoppling eller annat. På lördagskvällen blir alla funktionärer bjudna på regattamiddagen. Ju snabbare du anmäler dig, desto större är chansen att vi har funktionärsplatser kvar! Funktionärsanmälan görs här: SM A22 Funktionär (google.com).

NYSS Höstregatta och 2 – den 4 september på jollebasen

En kul jollesegling där både nybörjare och mer erfarna jolleseglare känner sig välkomna! Läs mer på ungdomssektionens sida: https://www.nyss.nu/ungdomssektionen/kappsegling/

Örsbaken öppna och DH 2022 – 11 Juni på Broken – INSTÄLLD

Pga bristande deltagarantal ställer vi tyvärr in denna kappsegling. Hoppas vi ses på familjekappseglingen istället!

Kom och kappsegla med oss just när solen lyser som klarast och havet glittrar som mest!

För dig som känner till Örsbaken DH sedan tidigare kan vi meddela att vi år tar ett lite annat grepp om tävlingen och tävlingsformatet. Fokus i årets tävling är att ha kul tillsammans på och bredvid banan. Även om du inte kappseglat förut är du hjärtligt välkommen att prova på – vi har ett förenklat regelverk som gör det enklare för de som inte kappseglat förut.

Vi kommer att samlas på NySS klubbholme Broken för skepparmöte. Därefter är tävlingen är uppdelad i tre heat – det första med start utanför Broken och målgång utanför fiskehamnen i Oxelösund. Efter en gemensam lunch på restaurang Sailor startar heat 2 med målgång utanför Broken. Heat 3 är en landbaserad aktivitet på Broken när alla hunnit landa efter målgången. I detta tredje heat kommer barn att vara en stark tillgång i teamet! Kan besättningen inte vara med på alla tre heat så går det bra, men skriv gärna det i anmälan så vi vet. Skriv också i anmälan om du har någon allergi så vi vet inför lunchen.

På kvällen avslutar vi med gemensamt knytis för de som vill! Medtag det du själv vill äta och dricka. Beroende på deltagarantal och väder blir det nere vid bryggorna eller uppe i klubbhuset.

Inbjudan och anmälan hittar du här: https://www.sailarena.com/sv/se/club/nyss/orsbaken-oppna-och-dh-2022/

SM 2013 fullt vid bryggan
 
i