Tävlingar

Att tävla tillsammans är kul! Man lär känna sin båt bättre och får samtidigt uppleva en härlig gemenskap i den egna besättningen och tillsammans med de andra tävlande. I NYSS vill vi att så många som möjligt ska få uppleva detta och arrangerar därför flera tävlingar varje år.

SM 2013 Rivaler

Örsbaken öppna och DH 2022 – 11 Juni på Broken

Kom och kappsegla med oss just när solen lyser som klarast och havet glittrar som mest!

För dig som känner till Örsbaken DH sedan tidigare kan vi meddela att vi år tar ett lite annat grepp om tävlingen och tävlingsformatet. Fokus i årets tävling är att ha kul tillsammans på och bredvid banan. Även om du inte kappseglat förut är du hjärtligt välkommen att prova på – vi har ett förenklat regelverk som gör det enklare för de som inte kappseglat förut.

Vi kommer att samlas på NySS klubbholme Broken för skepparmöte. Därefter är tävlingen är uppdelad i tre heat – det första med start utanför Broken och målgång utanför fiskehamnen i Oxelösund. Efter en gemensam lunch på restaurang Sailor startar heat 2 med målgång utanför Broken. Heat 3 är en landbaserad aktivitet på Broken när alla hunnit landa efter målgången. I detta tredje heat kommer barn att vara en stark tillgång i teamet! Kan besättningen inte vara med på alla tre heat så går det bra, men skriv gärna det i anmälan så vi vet. Skriv också i anmälan om du har någon allergi så vi vet inför lunchen.

På kvällen avslutar vi med gemensamt knytis för de som vill! Medtag det du själv vill äta och dricka. Beroende på deltagarantal och väder blir det nere vid bryggorna eller uppe i klubbhuset.

Inbjudan och anmälan hittar du här: https://www.sailarena.com/sv/se/club/nyss/orsbaken-oppna-och-dh-2022/

SM 2013 fullt vid bryggan

Familjekapp och kräftskiva 2022 – 20 augusti på Broken

Missa inte den traditionsenliga familjekappseglingen och kräftskivan på Broken!

Spara datumet redan nu! Mer information kommer läggas upp här längre fram.

NYSS Höstregatta och 2 – den 4 september på jollebasen

En kul jollesegling där både nybörjare och mer erfarna jolleseglare känner sig välkomna! Läs mer på ungdomssektionens sida: https://www.nyss.nu/ungdomssektionen/kappsegling/

 
i