Välkommen till Nyss ungdomssektion!


Lär Dig segla och tävla! På NYSS Jollebas på Brandholmen bedrivs det omfattande verksamhet för seglingsintresserade barn och ungdomar._ _ _ _ 


Nu börjar måndagsseglingen! Den 1 maj drar vi igång seglingen igen för barn 8-13 år kl 17:30-19:30 vid Nyss Jollebas på Brandholmen!


Tre tillfällen är gratis för att prova på. Därefter behöver man bli medlem och det kostar 350 kr. Varmt välkommen! 


För mer information:


Moa Andersson: 070 526 75 29


Felix Lindeberg: 070 692 58 21_ _ _ VÄLKOMMEN TILL SEGLARSKOLAN 2023 - för dig som är mellan 8 och 13 år12-16 juni vid NYSS Jollebas, Brandholmsvägen 58 i Nyköping. Se mer här bredvid.


För mer information, kontakta seglarskolanyss@gmail.com


Här är länken för anmälan. 


_ _ _ _ _ Vi älskar segling och ordnar därför många former av kul segling för barn och ungdomar på alla olika kunskapsnivåer:


– På måndagar har vi seglingsträning för både nybörjare och de som seglat länge.


– I slutet av sommarlovet varje år inträffar årets stora höjdpunkt Brokenlägret– seglarlägret på klubbholmen Broken, det som ingen Nyköpingsseglare vill missa! 


– Varje år bjuder vi in andra klubbar till kappseglinghos oss i Nyköping.


– Under sommarlovet arrangerar vi dagtids-seglarskolaför de som vill prova på segling och för de som bara inte får nog och vill segla ännu mer! 


Rekommenderad ålder för dig som vill börja med segling är 8-13 år. Du ska kunna simma 200 meter och inte vara alltför rädd för vatten. Självklart är du välkommen att prova på ett par gånger innan du måste bestämma sig för om du vill bli medlem.


Ungdomsverksamheten förfogar över ett femtontal Optimistjollar, tre Tvåkronor samtfem följebåtar. Vi erbjuder även våra medlemmar en möjlighet att låna optimistjollar för ”egen” träning, dock skall alltid klubbens jollar finnas tillgängliga för vår ungdomsverksamhet.
Våra seglare är en härlig grupp barn och ungdomar som alla gillar att vara på havet. De träffas varje vecka under seglingssäsongen och har kul tillsammans. 


Några åker på läger och tävlingar, några seglar med små eller stora båtar på sommarställen och under semestrar.


Några är bara nyfikna och vill prova på vad det innebär att segla. Alldeles oavsett varför man vill lära sig segla är man välkommen att vara en av oss!


Flera av dom kommer att representera klubben på tävlingar runt om i landet, där en höjdpunkt är Junior SM som seglas varje år.


Är du nyfiken på vilka dom är? Kom och hälsa på en måndagskväll på jollebasen! Här kan du läsa mer!


Välkommen till Jollebasen!

Nyköpings Segelsällskaps jollebas är belägen på Brandholmen och där bedrivs omfattande och aktiv ungdomsverksamhet. På jollebasen finns klubbhus, garage och uppläggningsplatser för jollar samt ett par ramper för sjösättning och upptagning.Vägbeskrivning


Från E4, följ skyltar mot Rosvalla sportcenter. Kör rakt fram förbi Rosvalla utpå Brandholmen. Genom 30-området. På krönet av backen ta höger inpå jollebasen. Det röda huset hör till Kanotisterna, och det bruna huset är vårt. Parkera ovanför det bruna klubbhuset eller nere utanför grindarna.


Länk till karta

Kontaktpersoner


Moa Andersson 070–526 75 29

Patrik Sundin 070-396 05 65


undom@nyss.nu